زیباییهای اشکورات رودسر پایان ندارد و روستای نهچندان دور افتادهی نِیلو (نیلو) یکی از مقاصد دنج برای افرادی است که به دنبال منظرهای مثال نزدنی از جنگل،کوه و نمای درههای اشکور هستند. در مقالهای جدا به معرفی صخره سی پرد اشکورات پرداختیم، حال باید بگوییم که این روستا تنها در چند کیلومتری این اثر طبیعی و با نمایی دوردست از این صخرهها در بخش رحیم آباد جا خوش کرده است. در تصویر فوق جاده ورودی این روستا و اطراف آن را مشاهده میکنید.
درباره روستای نیلو
نیلو با تلفظ صحیح (نِی لو) یکی از روستاهای رودسر در بخش رحیم آباد و دهستان اشکور سفلی میباشد. این روستا در جوار شرقی جاده اشکورات و بین دو منطقه معروف سفیدآب و سجیران واقع شدهاست. شیب کوهستان واقع در روستای نیلو در حدود ۳۰درجه است و پوشش جنگلی تقریباً انبوه درختان توسکا و راش و البته باغات فندق جلوه زیبایی به این محل دادهاست. شغل اصلی مردمان روستا باغداری خصوصاً برداشت فندق است. باغات فندق اطراف روستای نیلو و جویبارهای این محوطه از خصوصیات آن است.
اولین مدرسه به سبک جدید در مقطع ابتدایی این روستا در سال ۱۳۵۳ با آمدن سپاه دانش دایر شد. قبل از تأسیس این مدرسه سوادآموزان باید به روستاهای اطراف مانند سجیران و جیرکل تردد میکردند یا تدریس به واسطه حضور میرزا از اماکن دیگر و دایر کردن مکتبخانه مرسوم بود.
بر طبق آثار قدیمی بدست آمده در این روستا، شواهد نشان میدهد که این محل یکبار به دلیل وزش بادهای گرمشی قربانی آتششوزی شده و از بین رفتهاست.
نام روستا
نام روستای نیلو اشکورات از دو عبارت «نی» و «لو» تشکیل شدهاست. نِی و لو هرکدام معنای خاص خود را دارند. نِی نام گیاهی است که در گذشته در این محل میروئیده است و لو به زبان محلی به معنی زیاد و دراز میباشد؛ در نتیجه نِی لو به مفهوم روستایی است که نِی زیادی در آن میروئیدهاست.
با ویدئویی زیبا از ورودی روستای نیلو رحیم آباد و نمایی از دامنه کوه توساسان و اربه سرا این مطلب را پایان میدهم.