قلعه بندبن؛ یکی از گمنام ترین جاذبه های تاریخی رودسر که به دلیل دشواری مسیر کمتر شخصی از آن بازدید کردهاست. روستای کوچک و زیبای بَندبُن در محدوده روستای قاسم آباد و در دامنه کوههای البرز واقع است. در گذشتههای دور قلعهای در بالای کوه مشرف بر بندبن قاسم آباد ساخته شده بود که قدمت آن به صدها سال پیش بازمیگردد. کاربرد و معماری قلعه بندبن قاسم آباد هرچه که بودهاست باید بگوییم که دیدن چنین جاذبهی باستانی کلی حرف با خود به همراه دارد که به درازای قدمت این مناطق دلالت دارد.
قلعه بندبن
قلعه بَندبُن در فاصلهی یک کیلومتری از روستای بندبن از توابع بخش چابکسر شهرستان رودسر قرار دارد. این قلعه یک قلعهای سنگی بودهاست که به گفتهی افراد محلی، در دوران باستان برای محافظت منطقه در برابر حملات دشمنان دریایی ساخته شده بود.
جالب است بدانید که این برج ۱۲ متری تنها بخشی از یک قلعه بزرگتر بوده که برج نگهبانی آن در بخش جنوبی قلعه و مشرف به بندبن هنوز سالم است و امکان بازدید از آن وجود دارد.
با توجه به اشراف قلعه به روستای بَندبُن و چایجان، بنظر میرسد کاربرد آن در راهداری و دیدبانی بوده است.
قلعه بندبن – عکاس مشخص نیست
معماری قلعه بندبن
- وجود راهروهای ارتباطی رو به بیرون و دالانهای متعدد یکی از شگفتی های بَندبُن است که هنوز تعداد زیادی از آنها کشف نشده است.
- یکی از عواملی که موجب شده تا این قلعه با وجود رطوبت شدید حاشیه دریای خزر همچنان پابرجا بماند، استفاده از ترکیبات و مصالح خاص در ساخت آن است.
معماری قلعه بَندبُن موجب شگفتی کارشناسان یونسکو شدهاست؛ چرا که در ساخت آن، از ترکیب استثنایی ساروج و تخم مرغ به منظور استحکام سنگها استفاده شده است.
- محدوده قلعه به صورت برجهای دایره وار است که با کشیدن دیوارهای قطور از سنگ و گچ آن را تقویت کردهاند.
- برج اصلی در انتهای سمت غربی این دیوارها قرار دارد.
- برج نگهبانی واقع در جبهه جنوبی درواقع یک برج سنگی بودهاست. این برج سنگی هشت سنگ انداز سالم دارد و قطر برج ۴٫۵ متر است.
- از خود قلعهی بندبن جز یک دیوار سنگی پوشیده با ملاط گچ چیز دیگری باقی نمانده است.
- متأسفانه بخش شمالی قلعه توسط جویندگان گنج و غارتگران آثار باارزش باستانی ویران شدهاست.
- در جبهه شرقی نیز درب قلعه به ارتفاع یک متر هنوز پابرجاست.
مسیر دسترسی به قلعه بندبن قاسم اباد
برای رسیدن به قلعه باستانی بندبن در ابتدا باید روستای بندبن قاسم آباد را پیدا کنید. توجه داشته باشید که روستای بندبن در گیلان فقط یکی نیست. در نتیجه برای رسیدن به بندبن قاسمآباد حتما باید ابتدا وارد محدوده شهرستان رودسر شده، در میانه جاده چابکسر-کلاچای مسیر قاسم آباد را در پیش بگیرید. پس از رسیدن به بندبن وارد باغ مرکبات روستا شوید و پس از طی مسیر یک کیلومتری به محدوده این قلعه دسترسی پیدا کنید. البته محدوده قلعه از سه طرف شیب و پرتگاه دارد و دسترسی به آن تنها از ضلع غربی ممکن است. متأسفانه از آنجایی که مکان دقیق قلعه بندبن در گوگل مپ مشخص نیست، نقشه روستای بندبن را در این مطلب قراردادیم تا شما عزیزان از مسیر این روستا خود را به مقصد برسانید.
ای جانم قاسم آباد. بهشت ایران.عشق بخدا فدای همه ی گیلانی ها و قاسم آبادیا❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙